fbpx
Facebook Pagelike Widget

Wetenschappers ontwikkelen ‘haaienbestendige zwempak’

GFC NIEUWS- Onderzoekers aan de Flinders University hebben een nieuw materiaal ontwikkeld dat bestand is tegen haaienbeten.

Het team ontwikkelde twee typen of beschermende stoffen die polyetheenvezels met ultrahoog molecuulgewicht opnemen – vaak aangeduid als ‘werelds sterkste vezel’- in standaard neopreen.

De stoffen werden eerst in het laboratorium getest, voordat het materiaal werd gegooid in de zee, waar de Witte Haaien de gelegenheid kregen om die te bijten.

De resultaten tonen dat het materiaal enige bescherming kan bieden tegen haaienbeten, zegt dr. Charlie Huveneers, die de studie leidde.

Het materiaal kan gebruik worden als een haaienbeet mitigatiesysteem en biedt een betere bescherming dan de standaard neopreenpakken.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…