fbpx
Wetenschappers onthullen waarom je nooit mondwater moet gebruiken na het sporten

GFC NIEUWS- Als je regelmatig mondwater gebruikt, reduceer je zonder om het te weten de voordelen van sporten, waarschuwt een nieuwe studie.

Mensen die hun mond regelmatig na het sporten, spoelen met mondwater kunnen daar meer kwaad dan goeds mee berokkenen. Uit het onderzoek blijkt mondwater namelijk schadelijk voor je gezondheid te zijn.

Uit de testen bleek de bloeddruk van de proefpersonen te stijgen nadat ze twee keer per dag het mondwater hadden gebruikt. Dat zou komen doordat het water de goede bacteriën aanwezig in de mond doodt. Die bacteriën zorgen er echter voor dat de bloedvaten zich ontspannen en de bloeddruk dus lager blijft.

Lichamelijke inspanning verlaagt de bloeddruk, maar de effecten nemen significant af wanneer personen mondwater gebruiken in plaats van gewoon water.

Een team van internationale wetenschappers zegt dat de resultaten het belang van orale bacteriën in cardiovasculaire gezondheid aantonen.

Ze sporen gezondheidswerkers aan om aandacht te besteden aan mondhygiëne bij het aanbevelen van interventies met betrekking tot lichamelijke activiteit bij hoge bloeddruk.

Een gezond, gebalanceerd oraal microbioom kan bijdragen aan een goede cardiovasculaire gezondheid, doordat voedingsnitraat omgezet wordt in stikstofmonoxide.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…