fbpx

Wetenschappers onthullen waarom je nooit mondwater moet gebruiken na het sporten

GFC NIEUWS- Als je regelmatig mondwater gebruikt, reduceer je zonder om het te weten de voordelen van sporten, waarschuwt een nieuwe studie.

Mensen die hun mond regelmatig na het sporten, spoelen met mondwater kunnen daar meer kwaad dan goeds mee berokkenen. Uit het onderzoek blijkt mondwater namelijk schadelijk voor je gezondheid te zijn.

Uit de testen bleek de bloeddruk van de proefpersonen te stijgen nadat ze twee keer per dag het mondwater hadden gebruikt. Dat zou komen doordat het water de goede bacteriën aanwezig in de mond doodt. Die bacteriën zorgen er echter voor dat de bloedvaten zich ontspannen en de bloeddruk dus lager blijft.

BEKIJK OOK
Aantal baby’s binnen enkele uren na elkaar overleden in AZP, volgens berichten ouders

Lichamelijke inspanning verlaagt de bloeddruk, maar de effecten nemen significant af wanneer personen mondwater gebruiken in plaats van gewoon water.

Een team van internationale wetenschappers zegt dat de resultaten het belang van orale bacteriën in cardiovasculaire gezondheid aantonen.

Ze sporen gezondheidswerkers aan om aandacht te besteden aan mondhygiëne bij het aanbevelen van interventies met betrekking tot lichamelijke activiteit bij hoge bloeddruk.

Een gezond, gebalanceerd oraal microbioom kan bijdragen aan een goede cardiovasculaire gezondheid, doordat voedingsnitraat omgezet wordt in stikstofmonoxide.