fbpx

Wetenschappers ontdekken dat onregelmatige productie van hersencellen autisme kan veroorzaken

GFC NIEUWSREDACTIE- Wetenschappers ontdekken dat onregelmatige productie van hersencellen autisme kan veroorzaken
Onderzoekers van Rutgers University hebben bewijs gevonden van anomalieën in zeer vroege hersenontwikkeling die kunnen bijdragen aan de neuropsychiatrische aandoening door de hersenstamcellen van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) te bestuderen.

De resultaten bevestigen een theorie die al lang door wetenschappers wordt vastgehouden: ASS ontwikkelt zich vroeg in de foetale ontwikkeling, in een tijd waarin hersenstamcellen zich delen om de kritieke elementen van een functioneel brein te creëren.

“De hersencellen die we uit alle monsters bestudeerden, vertoonden abnormale proliferatie, ofwel ’te weinig’ of ’te veel’, wat suggereert dat een slechte controle van de proliferatie van hersencellen een belangrijke basis is voor ASS-causaliteit,” zei Emanuel DiCicco-Bloom, een professor in neurowetenschappen en celbiologie, en kindergeneeskunde aan de Rutgers Robert Wood Johnson Medical School en auteur van het artikel.

BEKIJK OOK
Nieuw onderzoek koppelt de consumptie van rood vlees aan een 22% hoger risico op hartaandoeningen

“Deze studie toont aan dat veranderde proliferatie inderdaad een waarschijnlijk mechanisme van de aandoening is, ter ondersteuning van implicaties verkregen uit eerder onderzoek.”