fbpx

Wet voor opzetten Nationaal Instituut Voedselveiligheid goedgekeurd door DNA

GFC NIEUWS- De ontwerpwet die handelt over regels voor de oprichting van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid in Suriname (NIVS), is vrijdag met algemene 39 stemmen aangenomen door De Nationale Assemblée (DNA).
NIVS zal een enkele nationale autoriteit voor de voedselveiligheid in Suriname moeten zijn.
De initiatiefwet is op 2 november ingediend onder de naam Surinaams Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid (SNIV) door Mahinderkoemar Jogi, Rabindre Parmessar, Cheryl Dijksteel, Jennifer Vreedzaam en Genevievre Jordan. Na de debatten heeft er een naamswijziging plaatsgevonden naar het NIVS.
DNA-voorzitter Marinus Bee heeft eenieder bedankt, die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van de wet. Fractieleider van de coalitie, Asiskumar Gajadien, heeft na de goedkeuring aangegeven, dat de wet een hele omwenteling brengt in het denken, maar tegelijkertijd ook ervoor zorgt dat Suriname daadwerkelijk een voedselschuur zal worden.
Het lid Gajadien bedankte ook eenieder die gewerkt heeft aan de wet. Volgens hem is het belangrijk om op een lijn te zijn, wanneer het gaat om het land.

BEKIJK OOK
Bij gemengde politieacties: honderden jongeren verwijderd nabij Hermitage Mall