fbpx

Wet op de Staatsschuld in 2010 overtreden door toenmalige NF-regering

GFC NIEUWS- ”Als er mensen hier staan en zeggen dat we de Wet op de Staatsschuld willen wijzigen om de minister van Financiën te beschermen, wil ik weten waarover we praten.

In 2010 is deze wet onder de NF-regering overtreden, zegt Rossellie Cotino, lid van de Commissie van de Rapporteurs, die in De Nationale Assemblee aanhaalde dat het beter is een wet te wijzigen dan die te overtreden.

In 2011 heeft de regering Bouterse de wet gewijzigd. Ook over uitspraken van de oppositie dat de wet met de wijziging verzwakt wordt, benadrukte de politica dat het erger is wanneer de wet vertrapt wordt, zoals dat in 2010 heeft plaatsgevonden.

In die periode was er volgens haar mogelijk geen sprake van transparantie waardoor weinigen weten dat die wet is overtreden.

BEKIJK OOK
Basketbal Academy Suriname streeft naar talentontwikkeling

Cotino gaf aan dat er financiering nodig is om woningen te bouwen, infrastructuur aan te leggen en andere ontwikkelingsprojecten tot stand te brengen.

Ze heeft er geen moeite mee dat ze showprojecten genoemd worden, aangezien de burger behoefte heeft aan ontwikkeling. “Regering, let the show go on.”

Mahindre Jogie van de VHP somde een aantal zaken op waaruit volgens hem moet blijken, dat het niet goed gaat met de ontwikkeling van het land ondanks de uitgaven van de regering.

Cotino reageerde hierop door te stellen dat de regering niet is blijven zitten toen de prijzen omhoog gingen, maar ook de koopkracht van de burgers heeft verbeterd en een belastingkorting heeft gegeven.