fbpx
Wet op de Staatsschuld in 2010 overtreden door toenmalige NF-regering

GFC NIEUWS- ”Als er mensen hier staan en zeggen dat we de Wet op de Staatsschuld willen wijzigen om de minister van Financiën te beschermen, wil ik weten waarover we praten.

In 2010 is deze wet onder de NF-regering overtreden, zegt Rossellie Cotino, lid van de Commissie van de Rapporteurs, die in De Nationale Assemblee aanhaalde dat het beter is een wet te wijzigen dan die te overtreden.

In 2011 heeft de regering Bouterse de wet gewijzigd. Ook over uitspraken van de oppositie dat de wet met de wijziging verzwakt wordt, benadrukte de politica dat het erger is wanneer de wet vertrapt wordt, zoals dat in 2010 heeft plaatsgevonden.

In die periode was er volgens haar mogelijk geen sprake van transparantie waardoor weinigen weten dat die wet is overtreden.

Cotino gaf aan dat er financiering nodig is om woningen te bouwen, infrastructuur aan te leggen en andere ontwikkelingsprojecten tot stand te brengen.

Ze heeft er geen moeite mee dat ze showprojecten genoemd worden, aangezien de burger behoefte heeft aan ontwikkeling. “Regering, let the show go on.”

Mahindre Jogie van de VHP somde een aantal zaken op waaruit volgens hem moet blijken, dat het niet goed gaat met de ontwikkeling van het land ondanks de uitgaven van de regering.

Cotino reageerde hierop door te stellen dat de regering niet is blijven zitten toen de prijzen omhoog gingen, maar ook de koopkracht van de burgers heeft verbeterd en een belastingkorting heeft gegeven.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…