fbpx

Werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat vorderen

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft verschillende projecten aangedaan, waar zijn ministerie werkzaamheden aan het uitvoeren is.

Zo bracht de bewindsman ook een bezoek aan het project dat aan de Zwartenhovenbrugstraat, ter hoogte van Drambrandersgracht, wordt uitgevoerd. De bewindsman zegt dat de werkzaamheden flink vorderen.

Voor wat deze werkzaamheden betreft, is er vorig jaar een kick-off gedaan aan de noordzijde van de Zwartenhovenbrugstraat, te weten aan de Nassylaan. Enkele maanden verder is het overduidelijk dat er voortgang wordt geboekt. De plek waar er nu wordt gewerkt, ligt tussen de Drambrandersgracht en de Prinsenstraat. Daar is men bezig met het vervangen van oude rioleringen en leidingen.

Het ligt in de bedoeling dat de verbindingsputten aangesloten worden bij het hoofdriool. Dit geeft aan dat men bij oplevering van dit project van een goede en mooie infrastructuur zal genieten en dat de Zwartenhovenbrugstraat niet meer onder water zal lopen.

Voordat er een aanvang gemaakt werd met de werkzaamheden zorgde het ministerie ervoor dat er een infosessie werd gehouden met de ondernemers en bewoners die een winkel, zakenpand en of woning hebben tussen de Prinsenstraat en de Drambrandersgracht.

BEKIJK OOK
EZ: ruim SRD 1 miljoen aan boetes geïnd

Volgens de minister kan het zijn dat de ondernemers momenteel niet hun gewenste afzet hebben vanwege de werkzaamheden, maar het ministerie ontkomt er niet aan de infrastructuur structureel aan te pakken. Tot nu toe kan er gezegd worden dat de ondernemers hun medewerking verlenen en dat ze ook tevreden zijn met het tempo waarop er wordt gewerkt.

De volgende fase van deze werkzaamheden ligt tussen de Drambrandersgracht en de Gemenelandsweg, echter zal men, voor wat betreft de aanvang van deze werkzaamheden, tijdig in kennis worden gesteld.

De minister doet nogmaals een beroep op de samenleving en de ondernemers in de directe omgeving hun medewerking te verlenen en vraagt begrip voor het ontstane ongerief.