Werkzaamheden wegen Paramaribo en omgeving vorderen

De wegen verkeerden in slechte staat, zijn slecht begaanbaar, en er is weinig tot geen afwatering van overtollig water, zegt Rachel Legiman, projectdrager van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) over de situatie waarin bepaalde verbindingswegen decennialang verkeren.

Het ministerie van OWT&C heeft een paar maanden terug de opdracht gegeven om enkele functionele verbindingswegen in volksbuurten te herstellen.
“De werkzaamheden verliepen tot vorige week nog gestaag. Nu zijn de werkzaamheden afhankelijk van de weersomstandigheden en met de start van de regentijd zal er inderdaad enige stagnatie op het werk worden ondervonden”, aldus de projectdrager Legiman.

Het gaat om onder andere werkzaamheden aan de Rahiemweg, Adhinweg, Pokopawstraat, Lachmanweg, Ellenweg, Tapaistraat, President Da Costalaan, Kalkbranderstraat en Charlesburgweg.

“Wij hebben in de droge tijd goede vorderingen gemaakt.” In de Nieuwe Charlesburgweg is over een strekking van de eerste 400 meter, vanuit de Kwattaweg, de riolering reeds aangebracht. Ook zijn de nutsbedrijven bezig hun werkzaamheden uit te voeren. Op verschillende locaties in de Nieuwe Charlesburgweg, aan zowel de oostelijke als westelijke zijde, wordt het rioleringssysteem vernieuwd.

Legiman zegt dat in de omgeving Latour de meeste wegen die aangepakt werden reeds zijn afgerond. Alleen aan de Pokopawstraat en de Adhinweg worden er nog werkzaamheden uitgevoerd.

De Kalbranderstraat is reeds voor een deel bestraat en op het overig deel is de grond reeds verbeterd.

De herstelwerkzaamheden in Latour betreffen een strekking van in totaal ongeveer 2300 meter aan wegen. Aan de Nieuwe Charlesburgweg gaat het om een strekking van 2500 meter en de Kalkbranderstraat 500 meter.

De projectdrager benadrukt dat bij alle wegen de ontwatering is meegenomen. Vervolgens voegt zij eraan toe dat binnen dit project in het ressort Pontbuiten reeds elf wegen zijn opgeleverd.

Het volledig project moet uiterlijk in mei 2020 zijn opgeleverd.