Werkzaamheden stroomvoorziening Dantapoe van start

GFC NIEUWSREDACTIE- In het dorp Dantapoe, in het district Marowijne, heerst grote vreugde.

Er is op 16 april aanvang gemaakt met de werkzaamheden voor de stroomvoorziening. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hield de dorpelingen voor dat ook het binnenland richting ontwikkeling gaat. Het binnenland moet nu zijn plaatst innemen binnen deze ontwikkelingsgroei.

Er is nooit gedroomd over elektriciteit en veilig drinkwater in deze gebieden. De achterstand was groot. Deze groei is niet alleen voor het district Marowijne, maar voor het gehele land, in het bijzonder het binnenland.

De president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, zei dat de regering haar best doet, ondanks de gebrekkige middelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Leefkwaliteit van mensen in Suriname wordt geruïneerd door coronamaatregelen regering

Er zal in een hoog tempo worden gewerkt. Hij bereidde de plaatselijke bewoners erop voor dat ze zullen moeten betalen voor hun stroomverbruik. Dit dorp is via boot en de weg naar Patamacca te bereiken.

Met het heien van deze paal is ook de aanzet gegeven voor de stroomlevering van het dorp Ovia Olo die ook langs de Cotticarivier ligt.

Marcel Eyndhoven, directeur bij de EBS, onderstreepte de nieuwe weg van vooruitgang die is ingezet. Hij adviseerde de dorpelingen hun huisinstallatie alvast in orde te laten maken.

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, onderkende de grote druk en ondersteuning die uitgaat van de vp om de projecten in het binnenland te realiseren.

Agnes Kwamie sprak namens de dorpsbewoners hun dank uit. De bewoners hadden er alle geloof in dat dit project zou worden gerealiseerd. Ze weten dat dit slechts het begin is. De verwachtingen zijn hoog, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Overige berichten