fbpx
Werkzaamheden richting verkiezingen in volle gang

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft reeds een aantal zaken ontplooit die verband houden met de verkiezingen van 2020.

In De Nationale Assemblee (DNA) heeft minister Mike Noersalim een matrix van activiteiten voorgehouden aan het parlement. In 2018 is een aanvang gemaakt met het instellen van de verkiezingswerkgroepen en beleidscommissies. Verder is er ook een draaiboek samengesteld van de activiteiten die worden uitgevoerd.

Minister Noersalim gaf aan, dat er bijeenkomsten zijn gehouden met de districtscommissarissen om na te gaan wat de status quo is van de werkzaamheden. Vanuit het Korps Politie Suriname (KPS) is eveneens een presentatie geweest met betrekking tot de veiligheid. De Werkgroep Legger is reeds aangevangen met werkzaamheden in de verschillende districten, liet de bewindsman weten. Wat ook van belang is, is de inventarisatie die gemaakt is van de bestaande en nieuwe te identificeren stembureau’s, aan de hand van de groei van het aantal kiezers.

Op 15 mei van dit jaar is een aanvang gemaakt met de werkzaamheden die uitgevoerd worden door de afdeling Straatnamen en Huizennummering.

In de maand juni komen er informatiesessies met politieke partijen en is de Werkgroep Voorlichting druk bezig met de aan haar toebedeelde taken. Trainers zijn in beeld gebracht die het stembureaupersoneel moeten trainen, in verband met de verkiezingen.

De vele activiteiten zijn opgenomen in een matrix die minister Noersalim aan het parlement beschikbaar heeft gesteld.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.