Werkzaamheden nieuwe Highway vorderen

De nieuwe verbindingsweg die loopt tussen de J.F. Kennedy- en de Afobakkaweg is heel belangrijk zegt Kishen Narain, project-engineer van ACI Consultancy.

ACI Consultancy voert dit project uit in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C).

Het gaat in deze om een weg met onder andere als doel het sneller kunnen bereiken van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Verder kunnen ook de omliggende recreatie oorden makkelijker aangedaan worden.

“Als men naar de luchthaven moet duurt het ongeveer ander half tot twee uur om vanuit Paramaribo op de plaats van bestemming aan te komen. Met in de komst deze verbindingsweg kan de tijd om bij de luchthaven te komen, ongeveer een uur duren,” zegt Narain.

Het ministerie zorgt in het verlengde van dit project ook voor de rehabilitatie van de Martin Luther Kingweg. Ook die werkzaamheden verlopen vlot.

Narain geeft verder aan dat de nieuwe Highway een totale lengte van 9,5 km heeft en zal bestaan uit 2 banen met 4 rijstroken met een totale breedte van 35 meter. Binnen dit project komt er ook een brug over de Pararivier.

Ruim 80% van de opdracht die in november 2017 is gestart, is uitgevoerd. Zo heeft men onder andere gewerkt aan de fundering van de weg, duikwerk en de vleugelwanden waar nodig.

Het streven is dat deze werkzaamheden bij een vlot verloop eind 2020 kunnen worden afgerond.

Overige berichten