fbpx

Werkzaamheden Nieuw Weergevondenweg in volle gang

Het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie gaf eerder dit jaar de opdracht om een aanvang te maken met de her-asfalteringswerkzaamheden van de Nieuw Weergevondenweg. Bij dit project zal de gehele weg vanaf de hoek met de Coesewijnestraat tot en met de Magentakanaalweg waar nodig aangepakt worden.

Minister Patrick Pengel bracht onlangs een bezoek om een beeld te krijgen van de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Volgens de minister is de complete riolering geheel vernieuwd met grote duikers en is men drukdoende om vanaf de Coesewijnestraat tot en met de Magenthakanaalweg te asfalteren. Het ligt in de bedoeling om het heel project in het laatste kwartaal van 2018 of in het eerste kwartaal van 2019 af te ronden.

Bij het veldbezoek van minister Pengel werd hij vergezeld door technisch directeur Prewien Abelakh van het ingenieursbureau Cite. Volgens Abelakh is men nu drukdoende met de werkzaamheden. De bedoeling is om de eerste asfalt laag over de gehele weg aan te brengen. Voor nu is de aannemer bezig een binderlaag aan te leggen. Daarna zal men de asfaltlagen over de weg plaatsen.

BEKIJK OOK
Minister Levens gaat komende drie jaar bijdrage leveren in OAS-onderwijsbeleid

Abelakh verduidelijkt dat de Nieuw Weergevondenweg tot en met de Hiraweg reeds een binder en een eerste asfalt laag heeft gehad. Daarop komt er nog een tweede binderlaag en een toplaag. Technisch gezien gaat de gehele Nieuw Weergevondenweg over een lengte van 5,4 km die geasfalteerd gaat worden. “We gaan in fases door van elke keer 250 meter. De weg openbreken, oude asfalt lagen en funderingen verwijderen en die vervangen door nieuwe. Daarnaast krijgt de weg aan weerszijden parkeerstroken en een voetpad,” aldus Abelakh.