fbpx

Werkzaamheden busterminal Sophie Redmondstraat vlotten

De inrichtingswerkzaamheden voor de busterminals op de middenberm van de Dr. Sophie Redmondstraat, verlopen gestaag. Het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C), startte in september 2017 met de werkzaamheden.

Satish Mohan, projectverantwoordelijke vanuit het ministerie van OWT&C vertelt dat het ministerie reeds is begonnen met het gedeelte dat tussen de Hofstraat en de Waaldijkstraat ligt.

Mohan geeft aan dat het in de bedoeling ligt dat de inrichting bestemd is voor een busterminal. Tussen de Waaldijkstraat en Kwakoe zullen er ook rioleringen worden aangelegd.

Aan het eind van dit project zal er een overkapping geplaatst worden om de passagiers tegen de weersinvloeden te beschermen. Verder zegt hij aan dat de ondernemers en voetgangers in de buurt geen last zullen ondervinden van de werkzaamheden omdat het ministerie rekening heeft gehouden met deze groepen.

Tijdens de werkzaamheden hebben de bushouders tijdelijk een andere plek toegewezen gekregen zodat de werkzaamheden ongestoord kunnen plaatsvinden. Hierover is er overleg geweest met de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) en het directoraat transport. Vanwege deze situatie ontstaat er in de avond- en piekuren een behoorlijke drukte.

Mohan stelt de bushouders gerust, omdat het ministerie ernaar toe werkt om het middenblok begin april en het laatste blok begin augustus 2018 op te leveren.(GFC)