fbpx
Werkzaamheden aanleg kunstgrasvelden gaande

Momenteel zijn de werkzaamheden van de aanleg van kunstgrasvelden te Lelydorp en op het Willebrod Axwijk Sportcomplex (SOSIS) te Paramaribo gaande.

Hiernaast zijn ook de voorbereidingen van het aanleggen van een 4de moderne en veilige speeltuin te Richelieu in het district Commewijne in volle gang.

De aanleg van de 2 kunstgrasvelden zijn in de reeks van velden die het ministerie van Sport- en Jeugdzaken landelijk, vanaf het afgelopen jaar bezig is aan te leggen in verschillende gebieden.

In het kader van de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren in de respectievelijke buurten die gebruik zullen maken van de velden, worden personen getraind tot world coaches door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Deze coaches zullen vanaf de oplevering en ingebruikname van het veld verantwoordelijk zijn voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren uit het gebied.

In het verlengde hiervan zullen ook de verantwoordelijke beheersorganisaties opgeleid en begeleid worden door de KNVB voor de implementatie van een gedegen beheers- en organisatiestructuur. De kunstgrasvelden worden in samenwerking met de Sportontwikkelingsfonds mogelijk gemaakt.

Met de speeltoestellen levert de regering, casu quo het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op een speelse wijze een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Ook heeft het ministerie in het kader van public-private-partnership het bedrijfsleven betrokken bij de aanleg van diverse speeltuinen.

Met deze ontwikkelingen worden jongeren gestimuleerd tot bewegen De oplevering en ingebruikname van de velden en de speeltuin vinden binnenkort plaats door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…