fbpx

Werkt de lockdown in Suriname wel? Critici vinden maatregelen disproportioneel

GFC NIEUWS- Critici in Suriname vragen zich af of het effect van de strenge lockdown wel in verhouding staat met de desastreuze gevolgen voor de economie en het vrijheidsgevoel van burgers.

Er zijn steeds meer mensen die aangeven dat de coronamaatregelen in Suriname te verregaand zijn en het nog een grote vraag is of deze wel zo effectief zijn. Ze refereren aan strenge lockdowns in andere landen waar gebleken is dat het op slot zetten van een land of staat niet altijd doeltreffend is.

Een pregnant voorbeeld is de Amerikaanse staat Californië die in de VS de strengste coronamaatregelen heeft doorgevoerd. Echter worden daar relatief en langdurig de meeste besmettingen vastgesteld.

BEKIJK OOK
Sri Sri Ravi Shankar maakt Suriname deelgenoot ‘IStandForPeace’

Twee ondernemers zeggen vrijdag aan GFC Nieuws dat de maatregelen die nu in Suriname zijn getroffen disproportioneel zijn. Zij hebben er geen geloof in dat het haast volledig lam leggen van alle zaken de beste optie is.

“Het was veel beter geweest om de kwetsbare mensen te beschermen. Met name de ouderen en mensen met onderliggende klachten. Maar om heel Suriname op slot te doen is een draconische handeling die nog lang zal blijven door dreunen. Intussen wordt de economie geruïneerd, bedrijven gaan failliet en burgers worden beperkt in hun bewegingsvrijheid”, is hun mening.