fbpx
Werkomstandigheden bouw- en bosbouwsector heeft aandacht Arbeid

GFC NIEUWS- De Arbowet die sinds april 2018 op de agenda staat van De Nationale Assemblee zal de arbeidsomstandigheden van onder andere werkers in de bouw- en bosbouwsector ten goede veranderen zodra de bedoelde wet wordt aangenomen.

Dit zei minister Soewarto Moestadja van Arbeid tegen vertegenwoordigers van de Building and Wood Workers (BMI) die hem een beleefdheidsbezoek brachten.

De gasten zijn in ons land in verband met een presentatie die ze hebben gehouden op een workshop van C-47 voor vakbondsleiders in de bouw- en bosbouwsector.

Sedert zijn aantreden als minister van Arbeid spant Moestadja zich in voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor alle werkers in ons land. De bedoelde Arbowet zal richting geven aan beleid en arbeidsomstandigheden die daaraan voldoen.

Met deze wet zullen werkgevers en werknemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een gezonde en veilige werkplek. De bewindsman verwacht dat de wet effectief antwoord zal geven op de klachten uit de bouw- en bosbouwsector in ons land.

De BWI is de wereldvakorganisatie bestaande uit vakbonden met leden in de sectoren Bouw, Bouwmaterialen, Hout, en Bosbouw.

De BWI beoogt de ontwikkeling van vakbonden in deze sectoren over de hele wereld te bevorderen en de rechten van werknemers te bevorderen en af ​​te dwingen in de context van duurzame ontwikkeling.

De BWI groepeert ongeveer 350 vakbonden die ongeveer 12 miljoen leden in 127 landen vertegenwoordigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Genève, Zwitserland. Regionale kantoren en projectkantoren bevinden zich in verschillende delen van de wereld, waaronder Panama, Peru en Brazilië.

De vakcentrale C-47 is medelid van deze organisatie. De vertegenwoordigers van BWI die op bezoek bij de minister waren zijn: Milton Freitas, vertegenwoordiger van BWI voor Zuid-America en het Caribisch gebied en Zamani Menso, vertegenwoordiger van de grootste vakbond in Nederland, FNV (Bouwsector).

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…