Werknemersbond Newmont en regering slaan handen in elkaar

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering en de werknemersbond bij Newmont slaan de handen in elkaar om de belangen van de Newmont-arbeiders te behartigen.

Alles, wat de positie van zowel het goudbedrijf als die van de arbeiders veilig stelt, neemt de regering serieus, kwam vandaag naar voren tijdens een kennismakingsbezoek van de werknemersbond vicepresident Ronnie Brunswijk, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Bij de kennismaking waren ook aanwezig minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Preciosa Simons van de afdeling Mijnbouw van NH.

Zowel minister Abiamofo, als bondsvoorzitter Joël Panka spreken van een vruchtbaar gesprek.

“Uit dit gesprek is voortgevloeid dat indien wij bij het bedrijf vastzitten met moeilijke issues die de werknemers raken, wij altijd een open deur mogen verwachten bij de overheid. Er is ook meer duidelijkheid verschaft over de rol die de overheid heeft te vervullen in de overeenkomst die de goudmaatschappij heeft met de Surinaamse arbeiders”, zegt Panka.

Hij voelt zich gesterkt door de toezeggingen van de overheid om te blijven werken aan een goed investeringsklimaat voor het bedrijf en een gezonde arbeidspositie voor de werknemers.

Minister Abiamofo waardeert de visie van de bond met betrekking tot onder andere de rehabilitatie van uitgemijnde gebieden en aandacht voor gemeenschapsontwikkeling voor de gebieden rondom de mijnen. “Zeker hebben de activiteiten in het kader van het Pamacca Community Funds onze aandacht”, aldus de minister.