fbpx

Werknemers Stinasu twee maanden niet uitbetaald

GFC NIEUWS- Vertegenwoordigers van de Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) hebben op 7 oktober een petitie aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk.
De groep geeft in het schrijven aan dat de 47 medewerkers van de stichting reeds twee maanden niet hebben kunnen beschikken over hun salaris. De groep had in augustus een soortgelijk probleem, toen was het
salaris over de maand juli ook 2 weken te laat overgemaakt. Sindsdien heeft de groep echter niet meer ontvangen, laat het Directoraat Volkscommunicatie weten.
Volgens Conchita Sontowidjojo – die namens de groep sprak – hebben de werknemers reeds geprobeerd om samen met de directie te zoeken naar een oplossing. Echter heeft dit geen bevredigend resultaat opgeleverd.
Sontowidjojo geeft aan dat de werknemers zelf ook gezinnen hebben en zich dus niet kunnen veroorloven zo lang op hun salaris te wachten. Vooral de personeelsleden op de ver gelegen locaties zoals Brownsberg, Baboensantie en Ralleighvallen voelen zich in de steek gelaten.
Brunswijk hoorde de noodkreet van de groep aan en zei dat de kwestie Stinasu reeds besproken is en afgelopen
week is goedgekeurd. Hij zal de zaak echter nogmaals meenemen naar de ministerraadsvergadering en bespreken met de minister van Financiën, zodat de medewerkers deze week nog kunnen beschikken over hun salaris.

BEKIJK OOK
Spuikleppen Afobakadam worden gefaseerd gesloten