fbpx

Werknemer en ex-werknemer opgesloten voor wegdragen kluis

GFC NIEUWS- Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten hebben de 22-jarige Othiëno B. en 21-jarige Martin O. aangehouden in verband met gekwalificeerde diefstal.
Othiëno is op donderdag 28 mei aangehouden en Martin op zaterdag 13 juni.
Op maandag 25 mei deed een ondernemer aangifte van het feit dat een kluis uit zijn bedrijf was weggedragen. In de kluis zaten geldbedragen in Surinaamse dollar, Amerikaanse dollar en Euro’s. Behalve de kluis met geld warem ook een laptop en andere spullen uit het bedrijf weggenomen.
Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen dat de ex-werknemer Martin O. kort voor sluitingstijd, stiekem het bedrijf binnenging alwaar hij zich schuilhield. Nadat het bedrijf gesloten was en iedereen weg was, kwam Martin tevoorschijn waarna hij onder andere de kluis met geld wegnam. De laakbare handelingen van Martin zijn door beveiligingscamera’s vastgelegd.
Tijdens het onderzoek kwam de werknemer Othiëno als medeplichtige in beeld. Hij gaf toe dat hij kort voor sluitingstijd opzettelijk een toegangsdeur tot het bedrijfsgebouw open liet staan en zodoende Martin in de gelegenheid stelde binnen te glippen ten einde de diefstal te plegen.
De buit is nog niet terug gevonden.

BEKIJK OOK
ROS bepreekt herstart Inter Guyanese Spelen met Sportdirecteur Guyana