fbpx
Werkneerlegging bij bacovenbedrijf FAI

GFC NIEUWS- Werknemers van de Food and Agriculture Industries (FAI) hebben vandaag het werk neergelegd.

De werknemers zijn de late uitbetaling van de salarissen meer dan zat, zegt Rodney Cabenda, voorzitter van de Werknemers Organisatie Food en Agriculture Industries (WOFAI).

Het komt vaker voor dat de arbeiders moeten protesteren, voordat de salarissen worden uitbetaald door de directie van het noodlijdend bacovenbedrijf.

Uit een gesprek tussen de bond en directie blijkt dat het probleem nu ligt bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), die de financiële middelen nog niet heeft overgemaakt.

Na het onderhoud met de directie, zijn de werknemers wederom toegesproken door de vakbondsman. Er is besloten dat het werk niet wordt hervat, totdat de salarissen zijn uitbetaald en zichtbaar op de rekeningen zijn van de werknemers.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.