fbpx

Werkloosheidsuitkering voortaan in meerdere districten

GFC NIEUWS- Om de Covid-19-financiële tegemoetkoming vlotter te doen verlopen en meerdere personen sneller uit te betalen, zullen er additionele plekken of kassa’s worden aangewezen voor de uitkering van de werkloosheidsuitkering.
Ook worden er voorbereidingen getroffen om deze week ook in de districten de werkloosheidsuitkering te doen plaatsvinden.
De registratie voor de Covid-19-werklozenuitkering aan de Gongrijpstraat is reeds een poos tijdelijk stopgezet. Op deze locatie kunnen namelijk de Covid-19-maatregelen, voornamelijk ‘social distancing’ niet in acht worden genomen. De organisatie vindt de massale registratie aan de Gongrijpstraat een groot risico wanneer het gaat om besmettingsgevaar en dus niet verantwoordelijk.
Registratie voor de werkloosheidsuitkering vindt nu uitsluitend plaats via de Covid-19 website en ook per email op [email protected] Personen die zich reeds hebben geregistreerd, en voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden gebeld omtrent de dag en locatie voor de ontvangst van hun uitkering.
Het ministerie van Sociale Zaken wenst nogmaals te benadrukken dat niet iedereen die zich heeft geregistreerd automatisch in aanmerking komt. Er vindt zoals eerder aangegeven een toetsing plaats.

BEKIJK OOK
Inspanningen armoedebestrijding door AW&J toegelicht aan Wereldbank