fbpx
Werkloosheidsuitkering voortaan in meerdere districten

GFC NIEUWS- Om de Covid-19-financiële tegemoetkoming vlotter te doen verlopen en meerdere personen sneller uit te betalen, zullen er additionele plekken of kassa’s worden aangewezen voor de uitkering van de werkloosheidsuitkering.

Ook worden er voorbereidingen getroffen om deze week ook in de districten de werkloosheidsuitkering te doen plaatsvinden.

De registratie voor de Covid-19-werklozenuitkering aan de Gongrijpstraat is reeds een poos tijdelijk stopgezet. Op deze locatie kunnen namelijk de Covid-19-maatregelen, voornamelijk ‘social distancing’ niet in acht worden genomen. De organisatie vindt de massale registratie aan de Gongrijpstraat een groot risico wanneer het gaat om besmettingsgevaar en dus niet verantwoordelijk.

Registratie voor de werkloosheidsuitkering vindt nu uitsluitend plaats via de Covid-19 website en ook per email op [email protected] Personen die zich reeds hebben geregistreerd, en voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden gebeld omtrent de dag en locatie voor de ontvangst van hun uitkering.

Het ministerie van Sociale Zaken wenst nogmaals te benadrukken dat niet iedereen die zich heeft geregistreerd automatisch in aanmerking komt. Er vindt zoals eerder aangegeven een toetsing plaats.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…