fbpx
Werkloosheid viert nog hoogtij onder jongeren in Wageningen

Er heerst nog grote werkloosheid onder jongeren in Wageningen. De jongeren hadden hun hoop gevestigd op het Staatsolie Ethanolproject. Dit is echter niet van de grond gekomen.

Volgens verwachting zou het Ethanol en Suikerrietproject van Staatsolie op jaarbasis meer dan US$ 100 miljoen kunnen bijdragen aan de staatskas. Staatsolie had reeds US$ 300 miljoen geïnvesteerd in een pilotproject voor de productie van ethanol en suikerriet. Dit project is echter door de regering on hold gezet.

Een ander project, dat voor werkgelegenheid had kunnen zorgen in Wageningen, betreft de beloofde herstart van Stichting Machinale Landbouw (SML). Suriname zou daarvoor uit het PetroCaribe Fonds US$ 12,3 miljoen krijgen. Volgens plan zou de stichting dit jaar weer beginnen met de opkoop en verwerking van padie. Dit project is tot nu toe ook niet van de grond gekomen.

Bewoners van Wageningen hebben op zondag 12 april 2015 tijdens huis-aan-huisbezoeken van het campagneteam van de Pertjajah Luhur (PL) duidelijk laten merken dat zij graag een beter Wageningen willen hebben. Het campagneteam stond onder leiding van William Waidoe, V7-kandidaat in Nickerie en voorgedragen door de PL.

Waidoe heeft verzekerd dat bij regeerverantwoordelijkheid V7 zeer zeker aandacht zal besteden aan het werkgelegenheidsvraagstuk, alsook andere sociaal-maatschappelijke problemen die zich voordoen op Wageningen.

Tijdens de huis-aan-huisbezoeken zijn enkele billboards geplaatst van Waidoe. Het campagneteam beschouwt dit bezoek als zeer geslaagd en heeft meerdere bezoeken en een ressortvergadering in het vooruitzicht gesteld.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.