fbpx
Werkloosheid in Suriname kan komende periode toenemen

GFC NIEUWS– De werkloosheid in Suriname kan vanwege de heersende wereldcrisis de komende maanden toenemen. Personen kunnen hun baan kwijtraken en nog meer moeite hebben om ander werk vinden te vinden op de toch al krappe arbeidsmarkt.

Dat is de prognose van verscheidene analisten. “Vooral in de Horeca  en luchtvaartbranche zullen er waarschijnlijk klappen vallen”, zeggen ze aan GFC Nieuws.

Hotels, restaurant, cafetaria’s, reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, touroperators,  maar ook taxichauffeurs zullen minder inkomsten genereren door het wegblijven van toeristen en zakenlui uit het buitenland.

Een andere nadelige bijkomstigheid is dat het vraag- en aanbodmechanisme van de euro en Surinaamse dollar negatief kan worden beïnvloed. Er worden door het wegblijven van toeristen en buitenlanders nu minder euro’s aangeboden voor SRD’s, wat een verhogend effect kan hebben op de  wisselkoers.

Aangezien Suriname de meeste producten importeert, zou dit weer van invloed kunnen zijn op prijzen in de handelszaken. Het gevolg is een verdere koopkrachtdaling.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…