fbpx
Werkgroep moet zich buigen over ‘specifieke’ vergunningen OW

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken (OW) is dezer dagen doende ordening te brengen in het beleid van het ministerie door werkgroepen in te stellen.

Zo is op 19 november een team geïnstalleerd dat belast zal zijn met beleidsvoorstellen bij het verlenen van specifieke vergunningen.

Minister Riad Nurmohamed voerde tijdens zijn korte toespraak aan, dat het ministerie van Openbare Werken verscheidene vergunningen verleend op het gebied van de infrastructuur, waarbij er sprake is van specifieke gevallen van vergunningen.

In deze soortelijke zaken moet men onder andere denken aan vergunningen voor bermverhardingen, bruggen en parkeergelegenheden. Bij deze aanvragen dienen beleidsvoorstellen te worden gedaan ter verbetering van de te volgen aanvraagprocedures.

Om deze redenen is het wenselijk geacht een werkgroep in te stellen. De werkgroep “Beleidsvoorstellen Specifieke Vergunningverleningen” bestaat uit: D. Ramautar (voorzitter), S. Ramdin (lid), S. Chotkoe (lid), C. Karsono (lid), B. Blinker (lid) en A. Dewoe (lid).

Nurmohamed heeft ook deze leden op het hart gedrukt om transparantie hoog in het vaandel te houden. Hij verwacht een transparante werkwijze met alternatieve mogelijkheden en snelle afhandeling. Ze hebben de opdracht om binnen drie maanden een rapportage te presenteren.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…