fbpx
Werkgroep doorlichting KPS bezoekt Korpsleiding

GFC NIEUWS- De werkgroep Doorlichting KPS, onder voorzitterschap van de heer Sharma Lakhisaran, heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan de leiding van het Korps Politie Suriname afspraken gemaakt over onder andere de wijze van informatieverzameling en – uitwisseling.

De korpsleiding heeft de werkgroep een tussentijds verslag overhandigd over de werving van de komende lichting en andere documentatie van de afzwaaiende lichting.

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 24 augustus de werkgroep geïnstalleerd die het KPS zal moeten doorlichten. Volgens de president is het KPS een belangrijke actor bij de bescherming van mensenrechten en de rechtshandhaving en is daarmee een essentiële organisatie ter waarborging van de democratische rechtstaat in Suriname. “Om deze reden zal het KPS een onbevlekte en integere organisatie moeten zijn en zullen politieambtenaren, die deel uitmaken van het KPS eveneens onbevlekt en integer moeten zijn,” zei het staatshoofd bij de installatie van de commissie.

Uit beschikbare informatie blijkt volgens de president dat er zich vermoedelijk onregelmatigheden hebben voorgedaan bij de werving en selectie van rekruten. Dit geldt ook voor het optreden van politiepersoneel al dan niet op instructie van leidinggevenden, waardoor de benodigde integriteit van het politiekorps, ernstige schade kan zijn toegedaan.

Deze zaken tasten de integriteit en het imago van het politiekorps aan en maken dat het politieapparaat aan gezag inboet, constateert de president.

De werkgroep is geïnstalleerd voor een periode van 3 maanden.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.