fbpx
Werkgroep Basiszorg geïnstalleerd

GFC NIEUWS- De werkgroep Sociaal Zekerheidsstelsel ten behoeve van de Basiszorg (BaZo) is door de onderraad verantwoordelijk voor armoedebestrijding geïnstalleerd.

Deze werkgroep heeft onder meer het gezond maken en werken aan wettelijk kader voor de basis zorg tot taken. De ministeries van Volksgezondheid (VG), Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Binnenlandse Zaken (BiZa) en Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) maken deel uit van de raad en hebben ook invulling gegeven aan de bemensing van deze commissie.

De werkgroep heeft de opdracht het aantal verzekerden en de financiering van deze groep in kaart te brengen. Het verstrekken van de BaZo zal gebaseerd moeten zijn op deugdelijke wetgeving. De commissie zal dus ook aandacht voor het wettelijk kader moeten hebben.

Het streven in deze is om binnen twee maanden gewijzigde wetgeving met aangepaste financiering van de BaZo te hebben. Het oneigenlijk gebruik van kaarten moet hiermee tot het verleden behoren.

De commissie bestaat vooralsnog uit Rachel Perri (voorzitter) van het Uitvoeringsorgaan, Saima Cabenda (ondervoorzitter), vertegenwoordiger BiZa, Tania Sanrochman, vertegenwoordiger VG, en Jolanda Pronk, vertegenwoordiger Stichting Staatsziekenfonds. Vanuit het ministerie van ROS zal binnenkort een vertegenwoordiger worden toegevoegd aan de werkgroep.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…