Wereldwijd ontwikkelen steeds meer gezondheidswerkers Covid-19

GFC NIEUWS- Wereldwijd ontwikkelen steeds meer gezondheidswerkers Covid-19, vanwege een schaarste aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) zoals: schorten, mond-neusmaskers, handschoenen en spatbrillen.
Het Centraal lab van het BOG is momenteel aan het onderzoeken hoe PPE te reinigen zonder deze te beschadigen.
Het ministerie van Volksgezondheid geeft nog steeds het advies dat gezonde burgers geen maskers aan hoeven ter bescherming van zichzelf.
“Echter merken wij dat ondanks dit advies een heleboel Surinamers wel maskers op doen, waardoor wij wederom willen benadrukken dat mond-neus maskers uitsluitend bestemd zijn voor professioneel gebruik. Verkeerd gebruik van een mond-neus masker, verhoogt het risico op besmetting,” haalt directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid aan.
Het ministerie van Volksgezondheid zal de komende woensdag de officiële instructies uitbrengen voor het maken van uw gezichtsbedekking. Wanneer wij in Suriname te maken krijgen met “community spreading” dient de bevolking goed geïnformeerd te zijn in hoe zij hun gezicht dienen af te dekken ter bescherming van anderen.
Alle personen, waaronder ook onbevestigde patiënten en personen die het virus bij zich dragen, maar (nog) geen symptomen vertonen zullen zich met afgedekte neus en mond binnen de samenleving begeven. Dit zal ervoor zorgen dat verspreiding door onbevestigde Covid-19-patiënten wordt verminderd.
Het ministerie van Volksgezondheid zal expliciet aangeven wanneer wij de fase ingaan waarbij eenieder zijn mond en neus dient te bedekken.

Overige berichten