fbpx
Werelds oudste vrouw gestorven op 126-jarige leeftijd

GFC NIEUWS- Een vrouw van wie er door familie en vriendin beweerd wordt dat ze de oudste vrouw is in de wereld is gestorven op 126-jarige leeftijd.

Fotima Mirzokulova uit Tajikistan werd geboren op 13 maart 1893.

Mirzokulova liet acht kinderen, meer dan 200 kleinkinderen, achterkleinkinderen en betachterkleinkinderen achtergelaten.

Ze werd op 24 januari begraven in Dakhana, dichtbij de grens met Oezbekistan.

Volgens de Guinness World Records is de oudste vrouw die geleefd heft, de 122-jarige Jeanne Louise Calment uit Frankrijk, die in august 1997 stierf.

Zijn werd geboren in februari 1875.

De oudste levende vrouw is nu de 117-jaar-oude Kane Tanaka uit Japan.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.