fbpx

Wereldreiziger Sewpersad roept Surinamers op saamhorigheid te koesteren

De wereldreiziger Ricky Sewpersad roept alle Surinamers op om als één grote familie met elkaar te blijven leven waardoor de wereld daar een groot voorbeeld aan kan nemen. Ofschoon het volgens hem financieel moeilijk gaat met het land roept hij in een korte Srefidensi-boodschap eenieder op de saamhorigheid die kenmerkend is voor de Surinaamse samenleving, te koesteren.

Hoewel hij de Srefidensi-viering deze keer niet kan meemaken, weet hij wel dat dit een bijzonder evenement is, omdat volgens hem alle bevolkingsgroepen, culturen en religiën daaraan participeren.

De in Suriname geboren en in Nederland wonende Sewpersad, reist de hele wereld rond en komt vaak mensen tegen die niet weten waar Suriname ligt. Hij vertelt aan het NII dat overal waar hij komt, hij in contact probeert te komen met de lokale bevolking.

Op vragen over zijn afkomst vertelt hij vol trots alles wat hij weet over zijn geboorteland. Sewpersad is op social media bekend vanwege de uitzonderlijke plaatsen die hij bezoekt.

Recentelijk nog heeft hij het hoogste punt van Noord Afrika, Toubkal (4167 meter), samen met een groep mensen kunnen beklimmen. Zoals alle andere keren toont hij bij elke mijlpaal trots de Surinaamse vlag aan de wereld.

OOK INTERESSANT
Gebouwen pompgemalen na 20 jaar gerenoveerd

Dat ons land een prachtig land is met een multiculturele samenleving, is alleen om trots op te zijn. Grenzen verleggen en het aangaan van uitdagingen is leuk en spannend en daarom kom ik ook op plekken waar je doorgaans niet zou komen, zegt Sewpersad. “Ik ga alleen op reis, doe van alles en ben heel blij dat ik in Suriname ben geboren”.

Hij vindt het geweldig om de Surinaamse vlag aan de wereld te tonen. Mensen die niet bekend zijn ermee, vragen zich af waar de vlag vandaan komt. Dat is ook de voornaamste reden waarom ik die altijd bij me heb. Alleen op deze manier krijg je heel veel respect voor je land en kan je het beter uitdragen, beschrijft hij.

Naast het reizen heeft de sporter ook andere hobby’s zoals: zwemmen, hockeyen en fitnessen. De wens om meer bijzondere plekken te bezoeken als bergen en vulkanen, staan ook op het lijstje.(GFC)