fbpx

Wereldrecordhouder Kenzo Simons in Suriname

GFC NIEUWS- De Nederlandse zwemmer Kenzo Simons die in Suriname geboren is, is op een korte vakantie in Suriname.

Hij heeft onlangs tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen het wereldrecord voor junioren (tot en met achttien jaar) twee keer verbroken op de 50 meter vrije slag en is nu ook in het bezit van het Nederlandse record.

De wereldrecordhouder is maandag op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven ontvangen door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

In Tilburg was zijn balans na drie dagen twee gouden, één zilveren en één bronzen medaille. Goud kwam op de 50 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag, zilver op de 100 meter vrije slag en brons op de 100 meter persoonlijke wisselslag.

BEKIJK OOK
Justitie wil bewoners Casipora opleiden tot hulpagent van politie vanwege toename criminaliteit

Op de persoonlijke wisselslag bracht hij het Nederlands juniorenrecord (54,47) op zijn naam. Simons deed hetzelfde op de 100 meter vrije slag (47,23) en de 50 meter vlinderslag (23,08).

De zwemmer is door de waarnemend onderdirecteur Recreatie en Sport van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, Michaël Klein, die tevens voorzitter is van de Surinaamse Zwembond, warm welkom geheten.

Op de luchthaven werd de kersverse wereldrecordhouder omringd door zwemmers van de Dolfijn, de zwemvereniging waarvoor Kenzo Simons heeft gezwommen.

Simons heeft Suriname eerder vertegenwoordigd tijdens onder meer de Carifta Games, Caribbean Islands Swimming Championships (CISC), Goodwill Games en de Consude Games.