Wereldrecordhouder hoogste één-wiel-fietsrijder in Suriname

GFC NIEUWS- Sam Abrahams, drievoudig wereldrecordhouder één-wiel-fietsrijder (de hoogste met een afmeting van 35 meter ) is van 13 – 26 oktober met zijn vrouw Teresa en zoon Nash op bezoek in zijn geboorteland.

Speciaal in dit kader zullen er een aantal activiteiten worden georganiseerd om blijk van waardering te geven aan de prestaties die deze Surinamer internationaal heeft bewerkstelligd.

Het initiatief om Sam te huldigen komt van de Stichting Sport Documentatie Guno Hoen. Op zoek naar een partner om het geheel te ondersteunen werd het R.K Bisdom gevonden.

Hoogtepunt van zijn bezoek zal zijn het onthullen van een plaquette uitgestald naast een 14 meter hoge 1-wiel fiets die speciaal geprepareerd is om als monument te prijken ter ere van de prestaties van Sam Abrahams.

Het R.K. Bisdom heeft gehoor gegeven aan het verzoek om voor dit monument een bijzondere plek ter beschikking te stellen.

Het monument zal een centrale plek hebben op de oprit van het Mgr. Aloysius Zichem Sportcentrum (vroegere NGVB Stadion).

De fiets is ter beschikking gesteld door de familie Abrahams; de vork en zadel zijn de originele uit 1977.

Om het visueel te maken wat de prestatie van de 35 meter hoge 1-wieler inhoudt zal er een projectie gemaakt worden ten opzichte van de Kathedrale Basiliek.

De organisatie plant een fotoshoot in de toren van de Kathedrale Basiliek die vrijwel dezelfde hoogte heeft als de fiets waarop het wereldrecord is gevestigd.