fbpx

Werelddierendag Paramaribo Zoo in teken van het wilde dier en natuur

GFC NIEUWS- Zoals elk jaar staat ook dit jaar de Paramaribo Zoo weer stil bij Wereld Dierendag.

Deze dag die ervoor bedoeld is om extra aandacht te besteden aan dier (en natuur) wordt wereldwijd gevierd op 4 oktober.

De Paramaribo Zoo heeft ervoor gekozen om het op aanstaande zondag 6 oktober te vieren, zodat zij dit samen met de gemeenschap kan doen.

Dit jaar zullen we ook veel aandacht schenken aan de wildlife van Suriname omdat sommige diersoorten het afgelopen jaar in ons land met verschillende problemen in de media zijn gekomen.

Veelal hebben de mensen hier zelf ook een hand in, daarom is voorlichting en educatie ook enorm belangrijk. Hierbij krijgen wij op deze dag hulp van verschillende natuurorganisaties.

De activiteiten zijn:

• Speurtocht voor de kinderen,
• Dienst ‘s Lands Bosbeheer: de problematiek rondom de jaguars zal centraal staan maar ook algemene wildlife zaken kunnen besproken worden,
• Conservation International: hier kunnen de kinderen op een speelse wijze leren wat nu wel of niet een geschikt huisdier is. Hier zijn ook prijsjes te winnen,
• Stichting Healthy Root Healthy Fruit: voorlichting over vuilverbranding rondom uw eigen erf

Slangendeskundige Dick Lock zal in samenwerking met de verzorgers van de Paramaribo Zoo een slangendemonstratie geven en informatie.

In de middag speelt de band Beatle and Friends. Bezoekers kunnen dan lekker genieten, onder het genot van een hapje (eten is verkrijgbaar) en een drankje, terwijl de kinderen zich bezighouden met de speurtocht, de dieren, een paardenritje, in de speeltuin, op de trampoline of afkoelen in het badje.