fbpx

Wellness day voor kinderen met ontwikkelingsachterstand

Het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) heeft maandag invulling gegeven aan hun jaarlijks terugkerend activiteit voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een beperking of anderszins onder de naam Prakiki.

De groep vertrok met een bus van het Nationaal Leger naar oppas Teddybeer aan de Indira Ghandiweg.

Bij aankomst ter plekke werd de sportieve dag ingeluid met een wandelloop over de Indira Ghandiweg richting scholengemeenschap Lelydorp en terug een afstand van ongeveer 1 kilometer.

Na een korte pauze bij terugkeer waarbij de kids zich tegoed deden aan water en sap gesponsored door Rudisa Beverages werd de sportieve dag vervolgd met creatieve spelletjes onder leiding van medewerkers van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

De inwendige mens na zo’n sportieve dag werd versterkt met melkproducten deels gesponsored door de Melkcentrale Paramaribo.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg

Hierna gaf de brandweer informatie over brandpreventie op he niveau van de kinderen en als afkoeling werden de kinderen natgespoten.

Als afsluiting traden jonge artiesten verenigd onder de naam CRW 2 Creations.

Ook in Nickerie deden het team en de kinderen heel erg enthousiast mee aan de activiteiten.

In Nickerie begon men met het volkslied en een lied waarbij elk kind iets over zichzelf mocht zeggen.

De activiteit in Nickerie vond plaats in een lokaal van de O.S. van Pettenpolder. Ook in Nickerie werd ondersteuning verkregen van Sport en Jeugdzaken.

Het programma wordt vandaag op alle drie locaties van het MOB verder vervolgd.