fbpx
Facebook Pagelike Widget

Welkomstborden bij grens met Frans-Guyana gerenoveerd

Lions Club Paramaribo Central en haar zusterclub Guyane Doyen hebben de twee welkomstborden die geplaatst zijn bij de douane van Albina en te Saint Laurent gerenoveerd en opnieuw onthuld.

De achterzijde van de borden is tegelijkertijd een uitnodiging aan vertrekkende reizigers om terug te keren.

Deze plechtigheid vond plaats op donderdag 16 april aan het begin van het feestweekend ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum van samenwerking tussen de beide serviceclubs. Leden van Lions Club Paramaribo Central haalden hun Franse gasten op in Albina.

Na een grondige schoonmaak en renovatiebeurt werden de bestaande welkomstborden die in 2008 waren geplaatst opnieuw onthuld. Eerst in Saint Laurant en daarna in Albina.

Districtscommissaris Theo Sondrojoe bedankte de Lions Clubs voor de nazorg van dit welkomstbord dat onder andere als visitekaart fungeert voor het grensdistrict van ons land en de tourist uitgenodigd kennis te maken met de gastvrijheid van ons land.

Met de Franse Lions zullen gedurende dit weekend wederom enkele projecten samen worden uitgevoerd ten behoeve van hulpbehoevenden in onze samenleving. Zo zal onder meer dit weekend een schenking worden gedaan aan Huize Betheljada.

In de afgelopen 20 jaar van samenwerking tussen Lions Club Paramaribo Central en Guyane Doyen zijn tal van projecten uitgevoerd in zowel Paramaribo als in Cayenne.

Zo heeft in dit kader de renovatie van het Boys Scoutsgebouw “Weest Paraat” plaats gevonden en zijn zowel in Suriname als in Frans Guyana bushuisjes geplaatst, kinderspeeltuinen aangelegd en zijn schenkingen gedaan aan diverse kindertehuizen en Instellingen voor Seniorenburgers.

Tijdens dit jaarlijks terugkerend conferentieweekend dat dit jaar een bijzonder feestelijk tintje krijgt zullen onder leiding van de 2 club presidenten, namelijk: Lion Urtha Yzer en Lion Joubert Baboul plannen worden gemaakt voor de uitvoering van projecten in de komende periode.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.