“Wel sprake van vaccinatiedwang in Suriname”

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag om 10.00 uur houden verschillende kerkleiders, vakbonden en individuen een vreedzaam protest op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname tegen vaccinatiedwang.

Apostel Steven Reyme van Logos International vindt dat er zeker wel sprake is van vaccinatiedwang.

Hij wijst erop dat mensen bedreigd worden met ontslag of zij moeten elke keer negatieve swabtest tonen aan de werkgever.

Reyme die zelf nog niet gevaccineerd is, zegt dat hij geen anti-vaccer is. Hij is nog niet ready om het vaccin te nemen, omdat hij nog zijn twijfels heeft.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vaccineren is het beste wat je kunt doen om jezelf en anderen te beschermen tegen COVID-19

Er is van overheidswege wetgeving in de maak om vaccinatie op de werkvloer verplicht te stellen, onthulde de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, ruim een week terug.

“Als regering willen wij dat alle personen zich beschermd voelen. Als het nou overheid is, de particuliere sector of op een persconferentie. Men moet naar zijn werkplek gaan met de zekerheid dat ze gevaccineerd en beschermd zijn. Ik moet die zekerheid en bescherming aan elke werknemer kunnen geven. Dat zal het beleid zijn,” stelde het staatshoofd in het vooruitzicht.

49.33% van de doelgroep populatie ( vanaf 12+) in Suriname is gevaccineerd, blijkt uit het vaccinatie dashboard.

180.124 zijn volledig gevaccineerd, terwijl 57.583 hun eerste dosis hebben gehad.

Tot heden zijn er totaal 417.831 prikken gezet.