Te weinig vet in het eten kan zorgen voor veel gezondheidsklachten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat het langdurig ontbreken van voldoende gezonde vetten in het eten niet raadzaam is en nare gevolgen met zich kan meebrengen wordt wederom wetenschappelijk bewezen.

Een nieuwe studie uitgevoerd door de Universiteit van Worcester  heeft aangetoond dat vetarme diëten de testosteronniveaus van mannen met 10 tot 15% verlagen.

De studie is deze week gepubliceerd in de Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Koorts meten in winkels en zaken geeft vertekend beeld

Een topexpert verbonden aan Constantin in het noorden van Paramaribo vertelt aan de GFC Gezondheidsredactie dat een optimale testosteronspiegel van eminent belang is voor de gezondheid. Het hormoon is vooral bij mannen- maar ook bij vrouwen- van cruciaal belang.

“Te lage testosteronniveaus- hypogonadisme- komen te laatste decennia steeds vaker voor en bovendien op jongere leeftijd”.

“De medische literatuur is er heel duidelijk in: te lage T- waarden geven een hoger risico op diabetes, cognitieve achteruitgang en hartaandoeningen.”

“Gezonde testosteronniveaus zijn ook essentieel voor de geestelijke gezondheid, seksuele gezondheid en het prestatievermogen van mannen, aldus de Constantin- expert.

Overige berichten