fbpx
Facebook Pagelike Widget

Wegstrekking Monkshoop-Vijfde Rijweg opgeleverd

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de wegstrekking tussen Monkshoop en de Vijfde Rijweg met een lengte van ruim achttien kilometer opgeleverd.

Dit heugelijk feit vond maandag plaats en betreft een project van in totaal 27 km van de Oost-Westverbinding tot de Henry Fernandesweg.

Minister Vijay Chotkan, vergezeld met districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca en directeur Dave van der Lee van Tjong A Langa hebben dit deel van de weg ceremonieel opgeleverd door de gebruikelijke lintjes te knippen.

Het ligt in de bedoeling dat de Oost-Westverbinding tussen Monkshoop (Saramacca) en de Henry Feranandesweg (Paramaribo) wordt gerehabiliteerd door middel van een verbreding van 1 meter en voorzien van nieuwe asfaltlagen.

De Oost-Westverbinding is niet alleen een zeer belangrijke verbindingsweg voor de burger die richting het westen van Suriname moet afreizen, maar wordt veelal gebruikt door vrachtvoertuigen, van en naar Paramaribo en niet te vergeten de agrariërs die dagelijks over deze weg moeten om hun landbouwproducten te transporteren. Een goede infrastructuur voor de ontwikkeling van elk land en district is van essentieel belang.

Volgens minister Chotkan moet de verbetering van de weg niet alleen resulteren in het bevorderen van de mobiliteit, maar is ook een ader voor ondernemerschap. Het resterend weggedeelte vanaf de Vijfde Rijweg tot aan de Henry Fernandesweg wordt ook zo snel mogelijk opgeleverd, want vanaf de Vijfde naar de Vierde Rijweg is reeds geasfalteerd.

Bij de wegstrekking Vierde tot Derde Rijweg worden er buizen aangelegd door de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) en tot aan de Henry Fernandesweg zijn op dit moment ook werkzaamheden gaande.

De bewoners van de omliggende gebieden zijn erg optimistisch en zijn de OWT&C-minister zeer dankbaar voor het goede werk.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…