fbpx

Wegstrekking Monkshoop-Vijfde Rijweg opgeleverd

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de wegstrekking tussen Monkshoop en de Vijfde Rijweg met een lengte van ruim achttien kilometer opgeleverd.
Dit heugelijk feit vond maandag plaats en betreft een project van in totaal 27 km van de Oost-Westverbinding tot de Henry Fernandesweg.
Minister Vijay Chotkan, vergezeld met districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca en directeur Dave van der Lee van Tjong A Langa hebben dit deel van de weg ceremonieel opgeleverd door de gebruikelijke lintjes te knippen.
Het ligt in de bedoeling dat de Oost-Westverbinding tussen Monkshoop (Saramacca) en de Henry Feranandesweg (Paramaribo) wordt gerehabiliteerd door middel van een verbreding van 1 meter en voorzien van nieuwe asfaltlagen.
De Oost-Westverbinding is niet alleen een zeer belangrijke verbindingsweg voor de burger die richting het westen van Suriname moet afreizen, maar wordt veelal gebruikt door vrachtvoertuigen, van en naar Paramaribo en niet te vergeten de agrariërs die dagelijks over deze weg moeten om hun landbouwproducten te transporteren. Een goede infrastructuur voor de ontwikkeling van elk land en district is van essentieel belang.
Volgens minister Chotkan moet de verbetering van de weg niet alleen resulteren in het bevorderen van de mobiliteit, maar is ook een ader voor ondernemerschap. Het resterend weggedeelte vanaf de Vijfde Rijweg tot aan de Henry Fernandesweg wordt ook zo snel mogelijk opgeleverd, want vanaf de Vijfde naar de Vierde Rijweg is reeds geasfalteerd.
Bij de wegstrekking Vierde tot Derde Rijweg worden er buizen aangelegd door de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) en tot aan de Henry Fernandesweg zijn op dit moment ook werkzaamheden gaande.
De bewoners van de omliggende gebieden zijn erg optimistisch en zijn de OWT&C-minister zeer dankbaar voor het goede werk.

BEKIJK OOK
Dode en gewonde bij verkeersongeval