fbpx

Wegomlegging vanwege komst Amerikaanse minister Pompeo (Update)

GFC NIEUWS- In verband met de komst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, vandaag, zal er een wegomlegging plaatsvinden van 12:30 uur tot 19:00 uur.
Tevens zal het gedeelte rondom het Onafhankelijkheidsplein, het Kabinet van de President en het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking autovrij gehouden worden van 06:00 uur en 19:00 uur.
De wegomlegging omvat de volgende straten:
1. Van Sommelsdijckstraat / Kleine Waterstraat
2. Kleine Waterstraat / Van Roseveltkade
3. Van Roseveltkade / Grote Combeweg
4. Mirandastraat – Mr. F. Lim a Postraat
5. Watermolenstraat – Mr. F. Lim a Postraat
6. Wulfingstraat / H. Arronstraat
7. Wulfingstraat / Van Roseveltkade
Personen die in deze specifieke straten wonen of werken worden gevraagd niet ter plekke te parkeren. Deze straten zullen zoveel mogelijk autovrij gehouden worden. In het belang van de veiligheid zal uw voertuig, indien deze er toch geparkeerd staat, weggesleept worden door een sleepwagen naar de plaats van berging. Op de totale gemeenschap wordt het beroep gedaan gebruik te maken van alternatieve routes.
Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven wordt de Amerikaanse bewindsman opgewacht door minister Ramdin, Miriam Mac Intosh, directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking en de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen Williams.
Op schema tijdens dit kort bezoek staat een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis. Tijdens deze ontmoeting zullen ook de ministers van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig zijn.
Het bezoek van minister Pompeo is bedoeld om de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika te verstevigen, meldt CDS. Kort na de verkiezing van president Santokhi tot president van Suriname zijn er gesprekken geweest met het Witte Huis.
Minister Pompeo heeft laten weten de relatie tussen Suriname en de VS nieuw leven in te willen blazen.

BEKIJK OOK
President Santokhi lanceert CIMSuPro platform