Wegknippen polsbandjes onverantwoordelijk gedrag

GFC NIEUWS- Het wegknippen van de polsbandjes door personen in quarantaine wordt door kolonel Jerry Slijngard getypeerd als onverantwoordelijk gedrag.
Kolonel reageerde hiermee tijdens de persconferentie op woensdag 1 april op de opmerking van een journalist, die doorgaf dat personen die in quarantaine geplaatst waren, hebben doorgegeven gedurende dertien dagen geen bezoek te hebben gehad van het BOG en uiteindelijk de polsbandjes hebben doorgeknipt.
Personen die in thuisquarantaine zitten krijgen namelijk bij wijze van herkenning een polsbandje omgedaan. Kolonel Slijngard benadrukt dat personen die in quarantaine zijn geplaatst, dat gedurende veertien dagen zijn.
Volgens Volksgezondheidsdirecteur Cleopatra Jessurun zijn de quarantainedagen 14 dagen, hetgeen de incubatietijd van het COVID-virus is. Op de vijftiende dag wordt de exitscreening gedaan en indien negatief kan toestemming worden gegeven om uit quarantaine te gaan.
Volgens kolonel Slijngard behoort het juridische vervolgen van personen die uit hun quarantaine gaan tot de mogelijkheden die de wet biedt aan de directeur van Volksgezondheid.