fbpx

Weggedeelte Molenpad-Limesgracht rond Srefidensi tijdelijk opengesteld

GFC NIEUWS- De stagnaties bij de laatste fase van de rehabilitatiewerkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat zijn zo goed als overbrugd.

De medewerkers van Baitali Group zijn momenteel bezig met het uitvoeren van werkzaamheden op het trottoir van dit weggedeelte.

De wegstrekking tussen het Molenpad en de Limesgracht wordt volgens planning in het weekend voor de Srefidensiviering tijdelijk opengesteld voor het verkeer, zegt Angelito Del Castillo, projectmanager van het aannemingsbedrijf Baitali.

Het ligt ook in de planning het gedeelte van de Zwartenhovenbrugstraat tussen Limesgracht en de Gemeenelandsweg in de tweede week van december open te stellen voor het verkeer. Dat betekent dat voor de Kerstviering de totale weg zal worden vrijgegeven voor het verkeer, laat Del Castillo weten.

Bij het deel tussen de Prinsenstraat en de Dr. Sophie Redmondstraat moeten er volgend jaar nog werkzaamheden aan de hoofdriolering worden uitgevoerd. De volledige oplevering van de werkzaamheden, inclusief riolering, bovenbouw van de weg, bebording en belijning is gepland voor volgend jaar mei.

BEKIJK OOK
Controlepost Zanderij weer operationeel

Minstens drie momenten zijn er waarbij de werkzaamheden vertraging hebben opgelopen.

De eerste stagnatie werd veroorzaakt door een asbestbuis die vervangen moest worden bij de kruising met het Molenpad. Langs de asbestbuis liepen er ook hoogspanningskabels van de Energie Bedrijven Suriname.

Ten tweede kreeg de aannemer wat meerwerk om de overkluizing te maken nabij de Limesgracht. Bij het opengooien zijn wij verschillende nutsvoorzieningen tegengekomen. In dit geval kon het werk niet met machines worden uitgevoerd, maar met de hand om het werk met de nodige tact en nauwkeurigheid uit te voeren, laat de projectmanager weten.

Eind september zijn er ook als gevolg van de regen stagnaties tijdens de rioleringswerkzaamheden opgetreden. “De issues die zich vandaag kunnen aandienen zullen we samen met de nutsbedrijven redelijk snel kunnen oplossen.”