fbpx
Weggedeelte Matta tot Bigi Poika tot nader order afgesloten voor vrachtverkeer

GFC NIEUWS- Vanwege herstelwerkzaamheden op het weggedeelte afslag Matta tot afslag Bigi Poika, kan er voorlopig geen vrachtverkeer worden toegelaten van en naar West-Suriname.

Districtscommissaris Armand Jurel heeft dit weggedeelte voorlopig afgesloten voor alle vrachtvervoer boven 4-ton.

Dorpsgemeenschappen Matta, Pikin Saron, Bigi Poika, Tibiti, Kwakoe Gron en Wita Gron kunnen geïsoleerd raken als de conditie van de weg verslechterd en de weg onbegaanbaar wordt. Ondernemers in de hout-, goud- en grindsector maken dagelijks gebruik van deze belangrijke weg, maar het belang van de dorpsgemeenschappen telt even zwaar.

Woensdag is door het ministerie van Openbare Werken, een aanvang gemaakt met herstelwerkzaamheden. Het gedeelte van de wegstrekking afslag Matta tot Kwakoegron wordt ter stabilisering geëgaliseerd en geprofileerd met een roadgrader. Op diverse locaties worden watersleuven gegraven door een minigraver.

Van Pikin Saron tot afslag Bigi Poika worden alle kuilen verdicht met basecourse en vervolgens geëgaliseerd en geprofileerd.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.