fbpx
Wegenautoriteit voert Mammoetvlaggenproject uit

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking 40 jaar Dag van Bevrijding & Vernieuwing (voorheen Dag der Revolutie) wapperen de mammoetvlaggen sinds vrijdag op drie verschillende locaties in ons land.

Het doel van dit vlaggenproject is om het nationalistisch gevoel onder het Surinaams volk aan te wakkeren.

In stijl met alle gangbare ceremonies werd rond 08.00 uur de eerste vlag aan de Dr. Sophie Redmondstraat tegen over het Dr.Ir. Franklin Essedgebouw gehesen.

De stoet, geleid door de politie, trok hierna naar de rotonde aan de Van `t Hogerhuysstraat voor de volgende vlaggenceremonie.

Ook bij de vlaggenmast nabij de afslag naar de Johan Adolf Pengel International Airport werd er later op de dag een mammoetvlag gehesen.

Bij dit vlaggenproject krijgt de Wegenautoriteit ondersteuning van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger.

Op 28 februari worden de vlaggen weer gestreken.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…