fbpx
Wegenautoriteit scherpt regels aan en voert strengere controles uit

GFC NIEUWS- Wegenautoriteit hield donderdag een werkbespreking met enkele aannemers over het landelijk onderhoud van bermen.

Tijdens de meeting geleid door Heman Badloe, hoofd Uitvoering, Lloyd Playfair, hoofd Planning en Aniel Sewrattan, projectleider werd de nadruk gelegd op de nauwkeurigheid tijdens de uitvoeringswerkzaamheden verricht door aannemers.

Vanwege het reorganisatieproces van de autoriteit worden strengere controles uitgevoerd en zijn de regels met betrekking tot de uitvoering van projecten aangescherpt.

De focus is hierbij gericht op de veiligheid, professionaliteit en kwaliteit.

De directeur van Wegenautoriteit, Grasella Jozefzoon, doet een beroep op de burgers hun gedeelde verantwoordelijkheid te kennen en invulling daaraan te geven.

“Het is gebleken dat vooral op maaiprojecten, na de schoonmaakbeurten op een onverantwoordelijke manier nog steeds vuil wordt gedumpt op de bermen, terwijl het vrijgekomen materiaal wel opgeruimd en afgevoerd wordt. We roepen de burgers die zich hieraan schuldig maken op, zulks gedrag na te laten”, aldus de directeur.

De onderhoudswerkzaamheden van bermen door de Wegenautoriteit zijn sinds december 2018 van start gegaan.

De autoriteit streeft ernaar om de wegen op regulier basis te onderhouden in de vorm van onder andere maaiprojecten, het aanpakken van wegverzakkingen, herstel van ingeklapte duikers, het opschonen van verstopte rioleringsstelsels en het plaatsen van wegmeubilair.

De organisatie heeft als doelstelling het beheren en onderhouden van de primaire wegen en oeververbindingen daarin en het adviseren van de regering inzake herstel en onderhoud van wegen en vaste oeververbindingen.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…