fbpx
Wegen in verschillende buurten worden voorzien van drempels

GFC NIEUWS-Op advies van Afdeling Verkeer is Afdeling Wegen er toe over gegaan om drempels in verschillende gebieden te plaatsen waar nodig.

Zo ook bij de kruising van de Picasso- en de Topaasstraat in Paramaribo-Noord.

Volgens buurtbewoners is een lang gekoesterde wens van hen in vervulling gegaan omdat er veel aanrijdingen op die kruising plaats vonden.

Henk Wip, hoofd van Afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, geeft aan dat er op dat kruispunt een voorrangsregeling geldt, waarbij de Picasso straat voorrang heeft ten opzichte van de Topaasstraat. Dat wordt duidelijk met verkeersmeubilair in de vorm van een stopbord aangegeven.

Toch blijkt dat er in de praktijk veel aanrijdingen plaats vinden. Dat was reden genoeg om drempels op dat kruispunt te plaatsen.

Wip benadrukt dat de weggebruikers zich aan de voorgeschreven regels moeten houden om aanrijdingen met alle gevolgen van dien te voorkomen.

Het ministerie treft voorzieningen voor verkeersveiligheid en gaat er van uit dat de weggebruikers de maatregelen en verkeersregels in acht nemen.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…