fbpx
Weg vrij voor eerste vergadering DNA

GFC NIEUWS- “Op DNA-niveau kan nu alles in beweging gebracht worden om de eerste vergadering te houden en de nieuwe parlementariërs te installeren,” zegt politiek-analist Marten Schalkwijk.

Tijdens desbetreffende DNA-vergadering op 29 juni zullen de gekozen DNA-kandidaten worden toegelaten tot het parlement en zullen hoogstwaarschijnlijk daarna meteen de voorzitter en ondervoorzitter van DNA worden gekozen.

Intussen is bekend dat DNA-voorzitter niet heeft bewilligd en dus niet terugkeert in het nieuw parlement. Het is te verwachten dat NDP-leider Desi Bouterse ook niet zal bewilligen.

De eerstvolgende twee personen op de kandidatenlijst van de NDP zijn Stephen Tsang en Soewarto Moestadja.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.