Weg naar Carolina wordt hersteld door ondernemers

Ondernemers uit de omgeving Mapane maken de weg naar Carolina weer begaanbaar, nadat die beschadigd raakte door zware ladingen en regenval. Het districtsbestuur van Para heeft donderdag een bijeenkomst gehouden over de rehabilitatie en structureel onderhoud van deze weg.

Er worden zware machines ingezet om de grote gaten te dichten met steenslag, sleuven te graven, trenzen aan te leggen en het wegdek te egaliseren. Eerder in de maand mei hebben dorpsbewoners van Cassipora de weg gebarricadeerd om te voorkomen dat er zwaar verkeer overheen ging.

Het Ondernemerscollectief, de politie van Paranam, het traditioneel bestuur van Cassipora en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht buigen zich over voorstellen voor continue onderhoud en het veiligheidsaspect op de weg. De districtsraad van Para zal vandaag bijeenkomen om de voorstellen verder te verwerken in een districtsbesluit. Hiermee moet er een aanzet worden gegeven voor regelgeving voor zwaar transport.

De werkzaamheden moeten volgende week worden afgerond, waarna de weg wordt opgeleverd. De participerende bedrijven die zich hebben ingezet voor de rehabilitatie van de weg zullen verdere afspraken maken met de overheid. De weg blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer boven 5 ton.(GFC)