fbpx

Weg Jenny-Henar breder dan voorheen

GFC NIEUWS- Het weggedeelte Jenny-Henar wordt 7.4 meter breder dan voorheen.

Dit weggedeelte dat binnen de Oost-West verbinding valt, wordt momenteel gerehabiliteerd.

Kasiemkhan Bashierahmad, Health Safety Environment (HSE)-supervisor van Baitali, zegt dat er in fases wordt gewerkt.

Behalve dat de weg wordt verbreed, wordt het ook verhoogd met onder meer 30 cm basecourse. Momenteel is men bezig op sectie 1B, een fase die ligt tussen kilometer 104 en kilometer 109 in Coronie.

Het werk in dit district is al zo een drie maanden gaande, maar gezien de gunstige weersomstandigheden is de verwachting dat de huidige fase voor eind dit jaar wordt afgerond.

In dit asfalteringsproject wordt de oude asfaltlaag niet alleen maar verwijderd, maar verwerkt tot herbruikbaar materiaal voor de bermen. Ook worden momenteel duikers geplaatst.

Een van de uitdagingen waarmee de aannemer te maken heeft, is het begeleiden van het verkeer. De traffick control speelt volgens Bashierahmad daarom een belangrijke rol. Hij zegt dat het bij het gedeelte waar momenteel gewerkt wordt, niet zo makkelijk is het verkeer om te leggen.

Doordat weggebruikers de verkeersborden en waarschuwingen negeren, hebben zich in de afgelopen periode ongelukken voorgedaan.

De HSE-supervisor zegt dat voornamelijk autobestuurders zich niet houden aan de maximale snelheden. Dit brengt met zich mee dat de werknemers veel last hebben van het opstuivende stof.

Om dit terug te dringen wordt de weg af en toe natgespoten en worden er rumble strips geplaatst als antwoord op het rijgedrag.