fbpx

‘Weerwolf’ vermoordde tientallen vrouwen uit wraak voor overspel

Mikhail Viktorovich Popkov, meer bekend als “De Weerwolf” en “de Maniak van Angarsk” is in de Siberische stad Irkutsk opnieuw tot levenslang veroordeeld. Hij kreeg de straf voor de moord op 56 vrouwen. Eerder werd hem al een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor 22 andere moorden.

Popkov, een voormalige politieman, heeft volgens de vervolging een “ziekelijke drang om mensen te vermoorden.”

Hij vermoordde de vrouwen tussen 1992 en 2010 in de Siberische steden Angarsk en Vladivostok, uit wraak voor het vermeende overspel van zijn vrouw. De meeste slachtoffers waren prostituees of jonge, dronken vrouwen.

OOK INTERESSANT
18e jaardag 1 voor 12 gevierd met donaties aan hulpbehoeftigen

De moorden veroorzaakten hevige onrust vanwege de brute manier waarop Popkov te werk ging. Hij lokte, gekleed in politie-uniform, de vrouwen zijn auto in en vermoordde hen met messen, bijlen, honkbalknuppels en schroevendraaiers, waarbij hij de lichamen zo ernstig verminkte dat het hem de bijnamen “De Weerwolf” en “de Maniak van Angarsk” opleverde.

Opmerkelijk is dat hij als agent vaak deel uitmaakte van teams die zijn moorden moesten onderzoeken. Die gelegenheden greep hij aan om na te gaan of hij geen bewijsmateriaal had laten liggen.

Foto: Wikipedia