fbpx
Weer virusuitbraak bij Chinese vleesmarkt, nu in hoofdstad Peking

GFC NIEUWS- Er is weer sprake van een virusuitbraak in China. Het gaat nu om de Xinfadi- markt in de hoofdstad Peking waar er verschillende dieren worden verhandeld. Volgens FOX NEWS radio USA gaat het mogelijk om een nieuw type coronavirus met iets andere kenmerken.

De Chinese autoriteiten zijn een groot onderzoek begonnen naar tientallen mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Echter vertoont de meerderheid nog geen enkele klacht en dat roept bij gezondheidsexperts grote vraagtekens op. Slechts 7 van de 52 personen vertoonden wel klachten.

“Is dit een nieuw type coronavirus met andersoortige klachten of  gaat het om een virus met exact dezelfde kenmerken?”, vraagt een virusexpert zich tijdens een interview af op de Amerikaanse radio.

Het vermoeden bestaat dat er veel meer mensen uit de omgeving intussen besmet zijn geraakt.

In een poging om het verder verspreiden van het virus tegen te gaan, heeft het regeringsbestuur in Peking elf woonwijken rond de vleesmarkt volledig afgesloten. Volgens FOX News zijn er uit voorzorg bovendien zes andere markten in de hoofdstad per direct gesloten. Deze zullen worden onderworpen aan een grote schoonmaak.

Meer dan 1900 medewerkers van de verschillende markten worden nu getest, een groot aantal volgen. Feng Zhanchun, een gezondheidswerker van de miljoenenstad, zegt verder aan FOX NEWS dat de hoeveelheid positief geteste gevallen erop wijst dat het virus zich momenteel binnen de gemeenschap aan het verspreiden is.

Verschillende virologen zeggen dat het  vrijwel zeker is dat het virus afkomstig is van vleermuizen.

 

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)