fbpx

Weer virusuitbraak bij Chinese vleesmarkt, nu in hoofdstad Peking

GFC NIEUWS- Er is weer sprake van een virusuitbraak in China. Het gaat nu om de Xinfadi- markt in de hoofdstad Peking waar er verschillende dieren worden verhandeld. Volgens FOX NEWS radio USA gaat het mogelijk om een nieuw type coronavirus met iets andere kenmerken.

De Chinese autoriteiten zijn een groot onderzoek begonnen naar tientallen mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Echter vertoont de meerderheid nog geen enkele klacht en dat roept bij gezondheidsexperts grote vraagtekens op. Slechts 7 van de 52 personen vertoonden wel klachten.

“Is dit een nieuw type coronavirus met andersoortige klachten of  gaat het om een virus met exact dezelfde kenmerken?”, vraagt een virusexpert zich tijdens een interview af op de Amerikaanse radio.

Het vermoeden bestaat dat er veel meer mensen uit de omgeving intussen besmet zijn geraakt.

In een poging om het verder verspreiden van het virus tegen te gaan, heeft het regeringsbestuur in Peking elf woonwijken rond de vleesmarkt volledig afgesloten. Volgens FOX News zijn er uit voorzorg bovendien zes andere markten in de hoofdstad per direct gesloten. Deze zullen worden onderworpen aan een grote schoonmaak.

Meer dan 1900 medewerkers van de verschillende markten worden nu getest, een groot aantal volgen. Feng Zhanchun, een gezondheidswerker van de miljoenenstad, zegt verder aan FOX NEWS dat de hoeveelheid positief geteste gevallen erop wijst dat het virus zich momenteel binnen de gemeenschap aan het verspreiden is.

Verschillende virologen zeggen dat het  vrijwel zeker is dat het virus afkomstig is van vleermuizen.