fbpx

Weer verkrijgbaar: Suriname Discovered

Suriname Discovered, een prachtig boek vol kleurrijke foto’s van Suriname zoals u ons land niet eerder heeft gezien, is weer verkrijgbaar bij boekhandel Vaco.

De ongerepte natuur en opvallende verscheidenheid aan religie en cultuur staan centraal. Suriname Discovered laat zich beleven als een adembenemende reis door een fascinerend en wonderschoon land.

De foto’s die u in dit boek aantreft, laten een verscheidenheid in beeld en kleur zien waarover maar weinig andere landen beschikken. Waaraan heeft Suriname haar overweldigend rijke en gevarieerde uiterlijk te danken? Voor een belangrijk deel schuilt het antwoord in de fysieke gesteldheid van het land. Maar liefst méér dan 80 procent bestaat uit ongerepte natuur in de vorm van tropisch regenwoud. De rijkdom en onaangetastheid van het Surinaamse binnenland – voor een groot deel tot natuurreservaat verklaard – is, ook in vergelijking met andere tropische landen, spectaculair.

OOK INTERESSANT
Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Natuurlijk bepalen ook de bevolking en de cultuur het beeld van een land, en ook in dit opzicht beschikt Suriname over een opmerkelijke rijkdom.

Het laatste hoofdstuk bestaat uit een serie interviews met foto’s van bekende en minder bekende Surinamers, die samen een goed beeld van de bevolking geven.(GFC)