fbpx

Weer nieuw zeer besmettelijk virus uit Zuid-Afrika baart de wereld grote zorgen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het pas ontdekte gemuteerde zeer besmettelijk virus uit Zuid- Afrika, weer een andere variant van dat uit Engeland, baart wereldleiders en gezondheidsorganisaties grote zorgen.

Verschillende Europese landen treffen nu maatregelen om alle vliegverkeer uit Zuid- Afrika lam te leggen in een poging deze nieuwe variant van het zeer besmettelijke coronavirus buiten hun continent te houden.

Zondag vertelden virologen tijdens een interview op de Amerikaanse radio dat er gisteren meer dan 11.000 besmettingen bij zijn gekomen in Zuid- Afrika. De verspreiding gaat supersnel!

De ziekenhuizen in het land zijn overvol en de autoriteiten maken zich ernstige zorgen. Doodzieke patiënten zullen op een gegeven moment geen adequate medische hulp meer kunnen krijgen indien het aantal besmettingen niet afneemt.

BEKIJK OOK
NH voert in samenwerking met EBS driedaagse missie te Godoholo uit

Ook in Suriname zijn er personen die zich zorgen beginnen te maken over deze 2 nieuwe zeer besmettelijke virusvarianten. Op sociale media wordt zondag vaker voorgesteld aan de regering Santokhi om de grenzen met Europa en Amerika af te sluiten voor personenverkeer.

Ook de grenzen met Brazilië, Guyana en Frans – Guyana moeten strenger worden bewaakt.

Foto: Sharon McCutcheon